CA CardCalifornië

De Staat Californië ligt in het Noord-Westen van Amerika, tussen Oregon (N), Nevada (O), Mexico (Z), en de Pacific Ocean (W).

 

De breedtegraad van Noord-Californië komt overeen met Noord-Spanje en Portugal, wat het volle en rijke karakter van de wijnen verklaart.


De noordelijke Counties van Californië (Mendocino, Lake, Sonoma en Napa) zijn de koelste en de beste, en brengen wijnen voort die vergelijkbaar zijn met franse wijnen uit de Bordeaux-, Bourgogne- en Loire-streek.

CA Regions
Het zijn stuk voor stuk grote wijnen, waarvan de beste soorten in een scherpe concurrentie staan met de grootste Franse Crus.

Ze zijn allen afkomstig uit Noord-Californië. In tegenstelling tot Zuid-Californië is het Noorden als het ware bezaaid met kleine wijngaarden, elk met een eigen specifiek karakter.


Al onze Californische wijnen zijn afkomstig van kleine viticulteurs, die met kennis en liefde, met daarbij veel zin voor traditie, hun eigen grote wijnen maken.

De opgang van de échte "grote Californiërs" valt niet meer te stuiten.
Méér en méér worden de goede wijnen besproken, geproefd, getest.
Overal : in wijnclubs, bij kenners, bij gastronomen ! Van een revelatie gesproken !

 

Voor meer info over Californische wijn verwijzen wij graag naar de uitstekende website van het WIJNINSTITUUT VAN CALIFORNIA.

 

Washington State

De staat Washington ligt in het Noord-Westen van de USA, tussen Canada (N), Idaho (O), Oregon (Z) en de Pacific Ocean (W).

 

De belangrijkste "Viticultural Appellations" zijn de Columbia Valley en de Yakima Valley. Ook in andere valleien vindt men kwaliteits-wijnbouw, maar het neusje van de zalm komt uit deze twee gebieden, die men in Amerika "viticultural miracles" noemt.

 

Gelegen op de 46 ° noorderbreedte liggen deze wijngebieden op dezelfde breedtegraad als Bordeaux en Bourgogne.

De bodemgesteldheid is een licht-samengestelde zand-leem-combinatie, met diepe vulcanische invloeden. Dit is ideaal voor wijnbouw, gezien de goede zonne-opwarming, de rijkdom aan mineralen, en de waterdoorlaatbaarheid van de bodem.

Washington State ligt erg noordelijk, en dus rijpen de druiven er trager, wat resulteert in tanninerijker, en dus langer houdbare wijnen.


De vakpers slaat Washington State-wijnen zeer hoog aan, en zij scoren vaak hoog op internationale proeverijen.

 

Vinam Quality Wines :